18 Şubat 2013 Pazartesi

VMware vCenter Converter ile sanallaştırılan makinenin açılışta mavi ekranda kalması

           VMware vCenter Converter ile vCentera convert ettiğiniz işletim sistemi eğer boot ekranında mavi ekran hatası veriyor ve sürekli yeniden başlatıyorsa, sanala çevirdiğimiz makinenin diskini IDE den SCSI ye çevirmemiz sorunu çözecektir.

Nasıl yapılacağına gelecek olursak;
     virtual disk IDE den SCSI ye çevrildikten sonra sisteminin boot ekranında kalabilir.

Öncelikle sanal makinemize Bus Logic veya LSI Logic SCSI adapter ekliyoruz.
Bu işlem için öncelikle işlem yapacağımız sanal makinemizin bulunduğu datastore’un ilgili klasörüne girmemiz gerekiyor. Bu da genelde aşağıdaki gibi bir dizinde olur
/vmfs/volumes/<datastore_adı>/<sanalmakine_adı>/
Service Console ile bu dizinin altındaki IDE den SCSI ye çevirmek istediğiniz sanal diskin *.vmdk dosyasını bir text editorü ile açın.
Örn; vi SanalMakineDisk1.vmdk
Bu dosyanın içinden ;
ddb.adapterType = “ide”
Satırını buluyor ve LSI Logic için ;
ddb.adapterType = “lsilogic”
Bus Logic için ;
ddb.adapterType = “buslogic”
Şeklinde değişiklik yapıyoruz.

         Ardından sanal makinemize gelip Edit Settings diyoruz ve açılan pencereden IDE drive’ı seçip, Remove ediyoruz. Yalnız burada dikkat etmeniz gerekiyor sadece sürücüyü bu sanal makine üzerinden kaldıracağız yani varsayılanda gelen “Remove the Disk from the virtual machine” işaretli kalacak, diğer seçeneği işaretlemeniz halinde disk tamamen silinecektir. Diskimizi remove ettikten sonra OK a tıklayarak pencereyi kapatıyoruz.

           Tekrar Edit Settings ekranına giriyor Add e tıklıyoruz. Ardından Hard Disk‘i tıklayıp, ve Use Existing Virtual Disk‘i işaretleyip ilerliyoruz. Daha önce SCSI olarak değiştirdiğimiz diski seçerek yeniden makinemize ekliyoruz. İşlem bu kadar.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi